Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

David Knopfler


2012 m. lapkričio 8 d. 20 val.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Britų roko supergrupės “Dire Straits” vardas aukso raidėmis įrašytas pasaulinėje muzikos kronikoje. Jų garsiojo albumo “Brothers In Arms”, kurio titulinė daina tebeskamba tūkstančių grupės gerbėjų lūpose, pasaulyje parduota daugiau negu 30 milijonų. Nors šis legendinis kolektyvas, egzistavęs 18 metų, išsiskirstė 1995-aisiais metais, jo buvusių narių vardai ir toliau nedingsta iš akiračio.

Vieni pagrindinių “Dire Straits” narių buvo grupės įkūrėjai, dainuojantys gitaristai, broliai Markas ir Davidas Knopfleriai. Per ilgametę bendrą ir individualią jų veiklą šie broliai nusipelnė pagarbos kaip aukščiausios kokybės muzikos kūrėjai ir atlikėjai. Vyresnysis brolis Markas nuo 1996-ųjų metų išleido 7 solinius albumus. Jaunesnysis brolis Davidas taip pat pasuko solo karjeros keliu, ir tai padarė “Dire Straits” dar nesustabdžius savo veiklos. Šioje grupėje jis praleido trejus metus ir kartu išleido kelis albumus, o nuo 1983 m. iki šių dienų spėjo įrašyti ir išleisti keliolika solo albumų.

Palikęs “Dire Straits”, Davidas Knopfleris visiškai atsidavė savo dainų kūrimui bei jų atlikimui. Be to, jis įsteigė keletą nedidelių įrašų ir leidybos kompanijų ir dar 1995-aisiais ėmė skatinti prekybą muzikos įrašais internetu. Šis patyręs muzikantas taip par yra poetas ir rašytojas. Lyriškumo kupina jo siela lemia ypatingą, intymią gyvų pasirodymų atmosferą, su kuo kartu Davidas begrotų. Jis kaskart naujai įkvepia ne tik savo gerbėjus, bet ir muzikos kritikus. Pirmieji negaili gausių aplodismentų koncertuose, antrieji – liaupsių jo nepriekaištingai kūrybai. Galima D. Knopflerį apkaltinti perfekcionizmu, nes jis į koncertinius turus visada pakviečia nusipelniusius ir patyrusius scenos senbuvius. Vis dėlto tai reiškia šio muzikanto atsakomybę prieš žiūrovus, intuiciją ir puikų muzikos kokybės išmanymą. Jo scenos partneriai yra dirbę su žymiais atlikėjais - Eltonu Johnu, Tina Turner, Chris Rea, “Rolling Stones” ar “U2”.

Davido Knopflerio albumuose girdima nemažai kitų aukščiausios klasės muzikantų. Tarp jų - vokalistė Jule Neigel ir “Dire Straits” laikų įžymybės – saksofonistas Chrisas White, klavišininkas Alanas Clarke bei gitaristas Philas Plameris. Kartu su Davidu į Vilnių atvyks ilgametis jo kolega ir scenos bendražygis Harry Bogdanovs. Jis dainuojančiam ir gitara bei pianinu grojančiam Davidui antrina taip pat grodamas šiais instrumentais ir atlikdamas antrojo vokalo partijas. Šio muzikanto sugebėjimus tinkamai įvertino tokios muzikos žvaigždės kaip Eltonas Johnas, Johnas Farnhamas, “The Shadows” ar Marius Müller Westernhagenas.

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
20:19 - Silentist
Richardo Tandy (ELO) klaviatūrų paletė buvo svarbi grupės garso sudedamoji dalis, ypač albumuose „A New World Record“, „Out of the Blue“, „Discovery“ ir „Time“.
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
20:54 - Silentist
Nebalsuoju ltpoptop jeigu daug daininkiu gali persivadinti AS NORIU BUTI ADELE, tia geriau nueinu pas Adele ir prabalsuoju
19:22 - einaras13
Tai 10 balų sistema daug universalesnė nei 5. Be to, jau dabar aktyvumas yra mažokas, grįžus prie penkiabalės sistemos bus labai daug dainų, kurios gauna nulį. Iškritimas bus randomizuotas, o ne žmonių apspręstas.
19:21 - einaras13
Tai, kad tamsta nerandi už ką balsuot, dar nėra argumentas daryti visiems taikomas balsavimo taisykles. Be to, juk žinai, jog nebūtina balsuot už viską, gali duot 10, 9, 8, 7 ir 6, likusių penkių balų nebūtina paskirti.
19:05 - Stripped
Jau kuris laikas nebebalsuoju LT top 30, nes negaliu išrinkti 10 variantų, o balsuoti už beleką nenoriu. Lietuviai nesukuria tiek gerų dainų, o jei ir sukuria tai čia nepatenka. Siūlau mažinti iki 5 pasirinkimų
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:58 - Konditerijus
David Gilmour - The Piper's Call
10:02 - Silentist
Mike Pinder
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 1106
  Iš viso užsiregistravę: 73348
  Naujausias narys: ohvnatgulo
  Šiandien apsilankė: 270192