Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

GusGus


2018 m. spalio 14 d. 20 val.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
GusGus 
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
 
Spalio 14 d. Vilniaus koncertų salėje „Compensa“ savo pasirodymą surengs žymi islandų elektroninės muzikos grupė „GusGus”. Kartu su Bjork ir „Sigur Ros” ekstravagantiškieji „GusGus“ patenka į populiariausių pasaulyje Islandijos atlikėjų trejetą. Koncerte Vilniuje grupė pristatys savo naujausią studijinį albumą „Lies Are More Flexible“, išleistą š.m. vasarį ir kurio pirmasis singlas „Featherlight“ internete jau spėjo surinkti šimtus tūkstančių perklausų.

Savo biografijoje grupė turi dešimt studijinių albumų bei daugiau kaip dvi dešimtis singlų, viso pasaulyje yra parduota daugiau kaip 700 tūkstančių grupės albumų įrašų. Elektroninės muzikos novatoriais tituluojama komanda yra sukūrusi ir itin didelio populiarumo sulaukusias Bjork, „Depeche Mode”, „Moloko”, „Sigur Ros” kūrinių šokių versijas. Ne kartą Lietuvoje viešėjusi grupė čia turi tokią ištikimą savo gerbėjų auditoriją, tad kiekviena jų viešnagė prilygsta sugrįžimui į senų gerų draugų kompaniją.

1995 m. Reikjavike susibūrusią grupę įkūrė du muzikinių klipų kūrėjai - Sigurðuras Kjartanssonas ir Stefánas Árnis Þorgeirssonas, į pagalbą pasikvietę dar du vokalistus - Magnúsą Jónssoną ir Daníelį Ágústą Haraldssoną. Kiek vėliau prie grupės prisijungė garsūs Reikjaviko didžėjai Magnúsas Guðmundssonas ir Biggi Veira.

Grupės pavadinimas tiesiogiai susijęs su garsaus vokiečių režisieriaus Rainerio Wernerio Fassbinderio 1974 m. filmu „Baimė suvalgo sielą”, kuriame moteris gamina savo meilužiui kuskusą, jos lūpose skambantį kaip gus gus.

Sėkmingoss karjeros pradžia galima vadinti 1997 metus ir antrąjį studijinį albumą „Polydistortion”, kurį išleido galinga amerikiečių leidybinė kompanija „Warner Bros.”. Sulaukęs geros kritikos, šis darbas pelnė islandams pasaulinį pripažinimą. Kaskart nenuspėjamus gyvus pasirodymus surengiančius menininkus galima pavadinti muzikinės eklektikos profesionalais – meistriškai miksuodami šokių muziką su elektronika, hiphopą su techno, fanką su house, jie nuolat eksperimentuoja ir nesiliauja drąsiai žaisti garsais.

Grupės sudėtis keletą kartų keitėsi, tačiau ir buvusiųjų narių karjeros susiklostė laimingai. Didžiausios sėkmės sulaukė Emiliana Torrini, atlikusi dainą filme “Žiedų valdovas: Dvi tvirtovės”, bei koncertavusi su Stingu, Moby, Dido ir kitais žinomais atlikėjais. Šiuo metu grupę „GusGus“ sudaro du jos įkūrėjai - Biggi Veira (kompozitorius ir prodiuseris) ir charizmatiškasis vokalistas Daníel Ágúst, beje, pernai laimėjęs geriausio Islandijos pop dainininko titulą.

„GusGus“ koncertas vyks:
Spalio 14 d. Vilniuje, koncertų salėje „Compensa“
Bilietai prekyboje nuo gegužės 7 d. www.bilietai.lt
Organizuoja MEDUSA CONCERT - www.medusaconcert.lt

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
  Daugiau

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 2
  Neregistruotų vartotojų: 2294
  Iš viso užsiregistravę: 73348
  Naujausias narys: ohvnatgulo
  Šiandien apsilankė: 200302