Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Rammstein Vilniuje (glausta apžvalga)

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

(originaliai paskelbta mano „Facebook“ paskyroje)

Aš tiesiai prie esmės, prie pliusų ir minusų. Pliusai:

+ vienas geriausių bosinės gitaros įgarsinimų, kuriuos teko girdėti. Gal net per geras, kai kuriose vietose net užsinorėjo čiut pagarsinti gitarą.

+ taip pat efektyvus būgnų įgarsinimas. Mušamieji tapo labai svarbiu akcentu kai kuriose dainose (iškart į galvą šauna Angst).

+ daugelis scenografinių elementų labai gerai apgalvoti - tas liftas, nuleidęs ir pakėlęs narius, plaukimas valtimi per žmonių minią, po kurio labai sąmoningai seka daina Auslander. Giftig juodi dūmai - labai gerai atrodė šviesiu paros metu. Svaidimasis liepsnomis Mein Teil - irgi maloniai nuteikė.

+ atvira erdvė. Visada sakiau ir sakysiu, kad bet kuris atviros erdvės koncertas pralenkia bet kurį uždaros erdvės koncertą vien dėl to, kad daugybinis aidas yra siaubas mano ausims.

+ tikrai gerai parinktas setlist'as. Gal ir norėjosi truputį daugiau dėmesio mano mėgstamiems albumams Rosenrot ir Reise, Reise, tačiau ir be to galiu gyventi. Kas labai patiko, tai dėmesys nepavadintajam albumui („degtukui“) – tai, kad jo ryškiosios dainos vis dar yra setlist'e, jau praėjus 4 metams po albumo išleidimo, yra ženklas, kad tas albumas buvo labai vykęs.

+ nešvaistytas laikas bendraujant su publika. Bendravimas su publika man yra toks rudimentas, aš moku pinigus, kad muzikantai eitų prie esmės. Rammstein tą supranta ir aš tai gerbiu.

Minusai:

- Till Lindemann vokalinė forma – tikrai ne pati geriausia. Tai turbūt labiausiai liūdinęs dalykas.

- Konfeti. Aš galvojau, kad konfeti yra atgyvenęs reikalas, bet tai, kad net dviejose koncerto stadijose buvo iššauta krūva šiukšlių po visą Vingio parką, mane labai triggerina. Ekologiškai neapdairus sprendimas.

- Apšildymas. Neabejotinai vienas blogiausių apšildymo sprendimų: sugroti tas pačias Rammstein dainas pianinu prieš patį Rammstein pasirodymą. Aš nenoriu du kartus tų pačių dainų girdėti, norėčiau pinigus mokėti už kažką originalesnio.

- Zeit buvimas setlist'e. Net iš žmonių reakcijos buvo akivaizdu, kad Zeit iš naujausio albumo nėra tokia įtraukianti baladė. Ohne Dich ją nusvėrė milijoną kartų. Labai tikiuos, kad ateityje šią dainą pakeis koks efektingesnis numeris.

- Elektroninė (didžėjinė?) įžanga į Deutschland. Aš suprantu, kad grupės nariams vidury koncerto reikia atsipūsti, bet tai nebuvo skoninga pertrauka, mano ausimis.

- Idiotinė publika, kuri iš prašymo nesinaudoti telefonais sarkastiškai pasijuokė ir juos toliau naudojo. Vingio parko plokštumas jau sukuria problemų žemesnio ūgio žmogui, tokiam, kaip aš, o dar linksmiau, kai masė idiotų prieš nosį iškelia savo gauruotas rankas ir filmuoja tai, ko niekada gyvenime nežiūrės. Na, bent jau šis minusas nėra grupės kaltė.

- Didelio ekrano nebuvimas. Tokiuose koncertuose turėtų būti didelis ekranas, kuris seka tai, kas vyksta scenoje. Dabar jaučiuosi daug ką praleidęs, nes man nepavyko gerai matyti scenos.

Labiausiai manęs paveikusios, nustebinusios dainos: Sehnsucht, Du riechst so gut, Pussy, Rammstein, Ich will. Sehnsucht buvo pirmosios koncerto pusės perlas, nuskambėjęs labai efektingai. Kitos keturios dainos skambėjo koncerto pabaigoje ir viena kitą vis pranoko tiek savo galia, tiek pirotechnikos naudojimu ir pan. Įdomu tai, jog Pussy ir Rammstein niekada nebuvo mano mėgstamiausios grupės dainos, bet dabar, išgirdus jas kitaip, gal ir pradėsiu vertinti kitaip.

Apibendrinantis vertinimas: tai nebuvo įspūdingiausias mano koncertas. Jis buvo geras, visa pompastika pateisino lūkesčius, bet atskiros detalės ir muzikiniai aspektai man truputį kliudė juo visiškai mėgautis. Vingio parko karalius, mano asmeniniame sąraše, vis dar išlieka Nick Cave su savo blogom sėklom.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Rammstein - Sehnsucht
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Rammstein - Du riechst so gut
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Rammstein - Pussy
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Rammstein - Rammstein
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Rammstein - Ich Will
 
 2023 m. gegužės 23 d.

 2024 m. kovo 23 d.
 2023 m. balandžio 30 d.
 2023 m. balandžio 23 d.

Komentarai (1)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Arunazz
2023 m. liepos 8 d. 08:46:51
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

kazkodel po tu orgiju ir sekso skandalu ju turo metu pasibjaurejau jais,nors gera grupe klausiau dabar privengiu.....


____________________
Topai naujovės atradimai
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


NOFX NOFX
8,1

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
20:19 - Silentist
Richardo Tandy (ELO) klaviatūrų paletė buvo svarbi grupės garso sudedamoji dalis, ypač albumuose „A New World Record“, „Out of the Blue“, „Discovery“ ir „Time“.
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
20:54 - Silentist
Nebalsuoju ltpoptop jeigu daug daininkiu gali persivadinti AS NORIU BUTI ADELE, tia geriau nueinu pas Adele ir prabalsuoju
19:22 - einaras13
Tai 10 balų sistema daug universalesnė nei 5. Be to, jau dabar aktyvumas yra mažokas, grįžus prie penkiabalės sistemos bus labai daug dainų, kurios gauna nulį. Iškritimas bus randomizuotas, o ne žmonių apspręstas.
19:21 - einaras13
Tai, kad tamsta nerandi už ką balsuot, dar nėra argumentas daryti visiems taikomas balsavimo taisykles. Be to, juk žinai, jog nebūtina balsuot už viską, gali duot 10, 9, 8, 7 ir 6, likusių penkių balų nebūtina paskirti.
19:05 - Stripped
Jau kuris laikas nebebalsuoju LT top 30, nes negaliu išrinkti 10 variantų, o balsuoti už beleką nenoriu. Lietuviai nesukuria tiek gerų dainų, o jei ir sukuria tai čia nepatenka. Siūlau mažinti iki 5 pasirinkimų
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:58 - Konditerijus
David Gilmour - The Piper's Call
10:02 - Silentist
Mike Pinder
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 1138
  Iš viso užsiregistravę: 73348
  Naujausias narys: ohvnatgulo
  Šiandien apsilankė: 113079