Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Sparks


2012 m. spalio 4 d. 20 val.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Sparks 
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
 
rupės „Sparks“ istorija prasidėjo dar 1968 metais, kai du broliai Ronas ir Russellas Maelai nusprendė save išbandyti muzikoje. Tada jie greičiausiai net nenumanė, kur juos nuves šis sprendimas. „Sparks“ istorijoje buvo ir beprotiško populiarumo, ir nuopolio momentų, tačiau grupė niekada nenustojo stebinti publikos. Jie – vieni iš nedaugelio pasaulio muzikantų, kuriuos be sąžinės graužaties galima pavadinti kultiniais. 80-tųjų pradžioje paaiškėjo, kad į „Sparks“ lygiuojasi ir mano juos esant jų mokytojais vos ne visos geriausios “naujosios bangos” elektroninės muzikos grupės. Grupė sukūrė daugybę hitų, jų ištikimiausių gerbėjų gretose yra įvairiausių kartų ir muzikinių krypčių atlikėjai nuo „Erasure“ iki „Suede“, nuo „Faith No More“ iki „Franz Ferdinand“.

„Sparks“ - vienas iš didžiausių muzikinių paradoksų per paskutinius beveik keturis dešimtmečius. Per šį laikotarpį muzikos kritikai taip ir nesugalvojo kaip įvardinti jų muziką. Grupei „Sparks“ bandyta priklijuoti daugybę etikečių, apibūdinančių jų kūrybą: tai ir “art-pop”, ir “estetiškasis rock’n’roll’as”, tačiau visi šie terminai niekaip negali charakterizuoti šio projekto fenomeno. O vyresniojo brolio Rassello Maelo ūsiukai jau senokai tapo savotišku pop-kultūros simboliu. Beje, šiems ūsiukams net buvo skirta viena iš grupės dainų “Moustache”, kuri yra persunkta broliams Maelams būdingo juodojo humoro.

Grupė „Sparks“ iki šiol išleido vien studijinius net 22 (!) albumus, neskaičiuojant įvairių rinktinių įrašų. Galima neabejoti, kad ir sekantis grupės albumas taps neeiliniu kūrybos perlu, nes „Sparks“ kompozicijos per beveik keturis kūrybos dešimtmečius užėmė tvirtas pozicijas ne tik muzikiniuose topuose abiejose Atlanto vandenyno pusėse, bet ir milijonų klausytojų širdyse.

Praėjus 37 metams nuo pirmojo grupės albumo „Sparks/Halfnelson“ pasirodymo, jie yra puikios formos, tokie pat eksperimentatoriai ir novatoriai, nė kiek nepraradę kūrybinio polėkio ir aktualumo. „Sparks“ visada siūlo klausytojams kažką naujo, o kritikai vėl laužo savo galvas ir plunksnas, bandydami atrasti adekvačius apibūdinimus ekscentriškiems atlikėjų išsišokimams.

Vienas iš tokių projektų – išskirtinis naujas brolių Maelų pasirodymas tikriems grupės fanams, pavadinimu „Two Hands One Mouth“. Jo metu scenoje „Sparks“ pasirodo kaip duetas ir kūrinius atlieka tik dviem rankomis (klavišai) bei viena burna (vokalas). Tokio koncertinio turo grupės istorijoje dar nėra buvę, todėl muzikos gurmanai galės mėgautis reta galimybe išgirsti populiariausius kūrinius, atliktus naujoviškai ir kitaip, nei jie yra įpratę. Tokio malonumo trokšta bet kuris grupės fanas visame pasaulyje – jį patirti pavyksta ne kiekvienam.

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
  Daugiau

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 1501
  Iš viso užsiregistravę: 73348
  Naujausias narys: ohvnatgulo
  Šiandien apsilankė: 215355