Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Vilniuje viešės vieni iš Estijos roko talentų „Tenfold Rabbit“


2013 m. sausio 7 d. 20 val.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Pirmadienį, sausio 7 d. 20 val. Vilniaus Kirtimų Kultūros centre (Dariaus ir Girėno g. 69, prie Oro uosto) koncertą surengs viena iš įdomiausių pastarojo meto Estijos jaunųjų grupių „Tenfold Rabbit“.

Tai – jau antrasis renginių ciklo „Indie Kirtimuose“ koncertas, kuriame vieši užsienio grupė – vieną lapkričio pirmadienį Vilniaus priemestyje koncertavo „low-fi“ indie muziką atliekančios prancūzaitės „Povav“.

Tuo tarpu „indie folk“ stilių atstovaujantys „Tenfold Rabbit“ savo tėvynėje lyginami su kita šios kartos grupe „Elephants from Neptune“ ar net sparčiai pasaulyje garsęjančiais „Ewert and the Two Dragons“.

Grupės muzikoje galime girdėti „country“ ir „western“, „indie“, folkloro ir net „progressive“ roko įtakas.

„Tenfold Rabbit“ spalio mėnesį išleido debiutinį albumą „Travel The World“, kurį ir pristato gastrolėse po Latviją, Lietuvą, Lenkiją, Čekiją ir Vokietiją.

Angliškai dainuojantis kolektyvas susikūrė prieš du metus iš prieš tai estiškai kūrinius atlikusios grupės „Ansambel Meelik“ pelenų.

„Tenfold Rabbit“ neužilgo pateko į svarbiausio Estijos jaunųjų grupių konkurso finalą, o po to nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje užėmė 3-ąją vietą.

Grupei atsivėrė durys į didžiąsias šiaurinių kaimynų arenas, o surengti koncertą savo namuose pakvietė žinomas alternatyvinės roko muzikos gerbėjas, šalies prezidentas Tomas Hendrikas Ilvesas.

„Tenfold Rabbit“ savo publikai jau įrodė pajėgiantis surengti tiek įspūdingą šou didelėje salėje, tiek intymų akustinį pasirodymą, kur atsiskleidžia akordeono ir akustinės gitaros privalumai.

„Iš tikrųjų, senokai buvome Vilniuje – svajojame vakare pasivaikščioti jūsų senamiesčio gatvėmis. Be to, Estijoje sklinda gandai, kad jūsų publika labai šilta ir draugiška”, - prieš pasirodymą Lietuvoje sakė grupės vokalistas Andresas Kopperis.

Pirmadienio vakaro organizatoriai žada laikytis „indie“ koncertams žinomos tradicijos iš kiekvieno žiūrovo už įėjimą prašyti skirti „kas kiek gali“... tačiau ne mažiau 5 litų.

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
  Daugiau

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 1151
  Iš viso užsiregistravę: 73348
  Naujausias narys: ohvnatgulo
  Šiandien apsilankė: 152990