Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)



Stilius: Elektroninė, šokių muzika
Išleidimo data: 2023 m. spalio 27 d.




Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Man patinka!



Komentarai (1)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
einaras13
2024 m. sausio 29 d. 04:41:36
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Aš esu susipažinęs tik su kultiniu DJ Shadow debiutu Endtroducing. Norėjau pasižiūrėti, ką šis kūrėjas veikia šiais laikais. Šiame albume DJ Shadow siekė pateikti kiek įmanoma skirtingos energijos kompozicijų. Manau, kad tas jam pavyko. Skambesių spektras albume platus: nuo tamsesnių numeriukų Craig, Ingels & Wrightson ar The Prophecy iki visiškai pozityvios skaidrumos su Ozone Scraper. Judrios ir energetiškos yra A Narrow Escape ir ypač Free For All, o lėto, ramaus skambesio spektro gale yra Fleeting Youth (An Audible Life). 

Taip pat DJ Shadow yra išreiškęs užmojį šiame albume paserviruoti natūralių, bet tuo pačių mažai nuspėjamų akordų progresijų ir skambesių. Vėlgi, negaliu sakyti, kad ir šis lūkestis nebuvo išpildytas – Ozone Scraper turi, atrodytų, be galo nuspėjamą melodiją, bet tolimesnės albumo kompozicijos turi būdingą kompleksinę struktūrą, kad gan konvencinius melodinius motyvus apsupa instrumentiniai momentai su ryškiais poslinkiais. Ne tik harmonijoje, kartais pokytis atsiranda dinamikoj, tempe, intensyvume. Taip šis albumas yra gyvas... bet tuo pačiu ir ganėtinai užmirštamas. Man gal vietomis trūksta fokuso, kompozicijos, kurios turi vidutinę energiją, ypač pranyksta, o tos, kurios labiau išsiskiria pagal savo skambesio stiprumą, gali būti per daug chaotiškos ir nesusigulėjusios. Man šitoj vietoj ir norisi paminėti Free For All, kuri yra visiškas frenzy – chaosėlis gryniausioj formoj. 

Gal dėl to šiame albume nejaučiu tokio šarmo, kokį turėjo šio atlikėjo debiutas. Nors reikia teisybės dėlei pasakyti, jog yra kompozicijų albume, kurias man malonu paklausyti ir prie jų sugrįžti ne kartą. She's Evolving turbūt labiausiai savo visa ritmo ir atmosferos pusiausvyra primena man žinomus DJ Shadow darbus. Craig, Ingels & Wrightson įtraukianti tamsi atmosfera, Witches & Warlocks – vienas avangardiškiausių ir smagiausių numeriukų albume, kuris meta iššūkį klausytojui su savo disonuojančia harmonika ir nuolatos kintančia dinamika. You Played Me – vienintelis vokalinis numeris albume, kuris irgi savotiškai įdomus. Gal būtent You Played Me labiausiai jaučiasi, kad samplinamos medžiagos DJ Shadow šiam albumui ieškojo iš 9-ojo dešimtmečio muzikos įrašų – ta daina turi tokios poprokiškos / arenarokiškos energijos, bet su savitu eklektiškos elektronikos cinkeliu. 

Albumui rašau 7 balus. 


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
  Daugiau

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 93
  Iš viso užsiregistravę: 73362
  Naujausias narys: go88apktop
  Šiandien apsilankė: 112944