Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)



Stilius: Roko muzika
Išleidimo data: 2023 m. birželio 16 d.




Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Man patinka!



Komentarai (1)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
einaras13
2023 m. rugsėjo 17 d. 02:13:17
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Motorpsycho sugeba kasmet išleisti po albumą. Ne šiaip albumą – vis kitokį albumą, kuris iš naujo apibrėžia grupės identitetą. Akylai šią grupę seku nuo maštabiškai psichodeliško The All Is One. Po to ėjo rifingo ir mėsingo skambesio kupinas Kingdom Of Oblivion. Dar po metų – melancholiškas ir daug atmosferiškesnis Ancient Astronauts. Ir šįumetinis Yay! – labiau akustinis ir minimalistinis, siekiantis pabrėžti dainų skeletą, o ne viską, kas yra aplink jas. Ogi dar buvo didžiulė šūsnis albumų iki The All Is One, kurių nesu girdėjęs. 

Yay! galbūt netaps mano mėgstamiausiu albumu iš pastarųjų keturių, tą poziciją visai tvirtai laiko Ancient Astronauts šiuo momentu. Yay! suvirškinti reikėjo laiko, tačiau sulig keliomis perklausomis jis man pranoko The All Is One ir stojasi bent jau greta Kingdom of Oblivion. Ir aš turėjau skeptišką nusiteikimą po pirmos perklausos, nes mane sužavėti akustiniu turiniu yra gana sudėtinga, aš mėgstu detales ir kartais akustinis skambesys man tų detalių stokoja. Tačiau Motorpsycho čia su dainomis elgiasi protingai, jų aranžuotės, net jei akustinės, yra gana turtingos ir spalvingos. Ir šen bei ten išlendantys elektrinių instrumentų intarpai labai gerai suveikia (pavyzdžiui, Patterns elektrinės gitaros solo yra visiškai skanėstas). Kai kurioms dainoms net nereikia aranžuotės subtilybių: štai Real Again (Norway Shrugs And Stays At Home) yra viena mano mėgstamiausių albumo dainų vien dėl nuostabios melodijos ir itin išjausto vokalinio atlikimo. 

Nors albumas didžiąja dalimi akustinis, jis visgi turi centrinę kompoziciją, kuri yra labai elektriška – tai Hotel Daedalus. Nenuostabiai, ji yra mano mėgstamiausias kūrinys, savo gerumu galintis lygiuotis į Mona Liza / Azrael iš praeito albumo Ancient Astronauts. Apie šią kompoziciją didžiausią komentarą jau parašiau prie jos, kaip ji gerai suaranžuota, kokia puiki Cosmograf geriausius momentus primenanti gitara ir kokia stipri Yes įtaka šioje kompozicijoje. 

Be Hotel Daedalus, man labai patinka Patterns (nuostabi aranžuotė). Įdomių subtilumų turi ir Cold & Bored. W.C.A. (What Comes After) yra smagus pozityvo užtaisas, kuriame įdomią muzikinę temą sukuria akustinės gitaros ir labai elektriškas bosas bei intensyvus būgnavimas.  Sentinels turi labai svajingą melancholišką atmosferą. Nors 7-ojo dešimtmečio skambesio Motorpsycho kūryboje yra apstu, bet turbūt Sentinels labiausiai primena bitlų epochos kūrybines manieras. The Rapture – Led Zeppelin'iškas numeriukas, kažkas panašaus į That's The Way (iš LZIII). Man gal albume mažiausiai patinka Dank State, truputį simplistiškai naivokai skambanti melodija. 

Albumą vertinu tvirtu 9-etu. Kaip ir buvo galima tikėtis, vienas įdomesnių šių metų leidinių. 


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Panaši muzika

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
20:19 - Silentist
Richardo Tandy (ELO) klaviatūrų paletė buvo svarbi grupės garso sudedamoji dalis, ypač albumuose „A New World Record“, „Out of the Blue“, „Discovery“ ir „Time“.
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
20:54 - Silentist
Nebalsuoju ltpoptop jeigu daug daininkiu gali persivadinti AS NORIU BUTI ADELE, tia geriau nueinu pas Adele ir prabalsuoju
19:22 - einaras13
Tai 10 balų sistema daug universalesnė nei 5. Be to, jau dabar aktyvumas yra mažokas, grįžus prie penkiabalės sistemos bus labai daug dainų, kurios gauna nulį. Iškritimas bus randomizuotas, o ne žmonių apspręstas.
19:21 - einaras13
Tai, kad tamsta nerandi už ką balsuot, dar nėra argumentas daryti visiems taikomas balsavimo taisykles. Be to, juk žinai, jog nebūtina balsuot už viską, gali duot 10, 9, 8, 7 ir 6, likusių penkių balų nebūtina paskirti.
19:05 - Stripped
Jau kuris laikas nebebalsuoju LT top 30, nes negaliu išrinkti 10 variantų, o balsuoti už beleką nenoriu. Lietuviai nesukuria tiek gerų dainų, o jei ir sukuria tai čia nepatenka. Siūlau mažinti iki 5 pasirinkimų
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:58 - Konditerijus
David Gilmour - The Piper's Call
10:02 - Silentist
Mike Pinder
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 893
  Iš viso užsiregistravę: 73348
  Naujausias narys: ohvnatgulo
  Šiandien apsilankė: 37151