Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Skersgatvyje...

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tipas: Proza
Publikavimo data: 2011m. Vasario 2d. 15:40


Jaunas vaikinas eina gatve. Kažkas sėlina iš paskos. Juodas šešėlis seka jį ir nepalieka ramybėje. Vaikiną išmuša šaltas prakaitas ir baimė jau gniaužia gerklę. Jis pasuka į nuošalų skersgatvį ir iškart pasigaili. Priekyje akligatvis, o sekančio šešėlio žingsniai vis garsėja ir garsėja. Vaikinas bailiai atsisuka gniauždamas rankose raudoną rožę. Būtent dėl jos jis atsidūrė čia. Raudonos, kraują prišaukusios, rožę, kurią jis troško padovanoti savo sužadėtiniai. Vien dėl to, kad ji pagaliau atsikratė ją naikinti pradėjusio airiško maro.
Skersgatvyje viskas nutiko. Absoliuti tyla. Viskas, kas leido vaikinui suprasti, kad jis dar gyvas ir tyla jo neprarijo, buvo tolimi miesto garsiai: automobilių motorų gausmas, žmonių šnabždesys ir šunų lojimas. Bet tame skersgatvyje jis jautėsi lyg būtų kitame pasaulyje. Tylos pasaulyje.
Tačiau vaikinas nematė jį persekiojusio šešėlio. Jautė, kad jis kažkur čia pat, bet jo nematė. Jis apsisuko, pažvelgė į akliną sieną ir šiukšlių konteinerius. Jeigu šešėlis ir gali kur nors slėptis, tai tik ten. Ir jis tam bus pasiruošęs, nes jį valdo noras išgyventi. Bent jau jis taip galvojo.
Ir tada toks žvėriškas ir nepakeliamas skausmas. Iš gerklės besiveržiantis raudono kraujo upelis ir tyli aimana, išleista iš mėlti pradėjusių lūpų. Vaikinas susmuko ant žemės ir atsigulė šalia savo raudonos rožės. Kraujo lašai susiliejo su atlasiniu jos žiedlapių paviršiumi.
Absoliuti tyla. Vėl. Kačių miaukimas, nutraukęs skaudžią agoniją. Jos benamės glaustėsi prie dar šilto kūno, bandydamos pajusti, ką reiškia žmoniška šiluma. Tačiau galiausiai, kai kūnas pradėjo vėsti, o rožės žiedlapių paviršiuj spindėti kraujas, katės nusiminusios paliko lavoną ir patraukė savais kelias.
Vėl tyla. Slegianti ir viską griaunanti tuštuma ir plačiai atmerktos vaikino akys, kuriose žėrėjo mažytė ašara. Jis mirė galvodamas tik apie tą vienintelę, dėl kurios ir mirė. Dėl tos, kuriai prisiekė meile ir žadėjo paversti savo žmona. Dėl tos, kurią vieną vakarą pamatė kalbinant jos mažąją sesutę. Tos, kurią vienintelę taip karštai mylėjo.
 
 2011m. Vasario 2d. 15:40

 2013 m. balandžio 28 d.
 2012 m. lapkričio 22 d.
 2012 m. spalio 10 d.

Geriausia kūryba

Naujausia kūryba

Kūryba RSS

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Midnight Oil Midnight Oil
7,7

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
21:18 - Silentist
tai Luktelk ar Lukterėk?
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
20:19 - Silentist
Richardo Tandy (ELO) klaviatūrų paletė buvo svarbi grupės garso sudedamoji dalis, ypač albumuose „A New World Record“, „Out of the Blue“, „Discovery“ ir „Time“.
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
20:54 - Silentist
Nebalsuoju ltpoptop jeigu daug daininkiu gali persivadinti AS NORIU BUTI ADELE, tia geriau nueinu pas Adele ir prabalsuoju
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 328
  Iš viso užsiregistravę: 73363
  Naujausias narys: skleauqmsi
  Šiandien apsilankė: 329095