Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Tyla, kuri per garsi


Tipas: Kita
Publikavimo data: 2013m. Birželio 1d. 03:23


Tai tobula! Užsimerkti ir jausti šiltus saulės spindulius ant veido, krintančius pro neuždengtą užuolaidos langą. Netgi žiemą. Negali atsimerkti, negali paleisti šios akimirkos, negali grįžti į kvailą, nedėkingą realybę, kuri, atrodo, tik ir laukia, kol galės suleisti nagus į mano nervų ląsteles. Suleidus iškrapštys viską, kas gražu. Prasigrauš visą kelią iki organų, o vėliau ir juos pačius pasiims. Vis dėlto, atsimerkiu. Ir staiga sugrįžtu į realybę - iš fizikos... septyni. Ši realybė negraži ir visiškai nemiela. Juk fizika yra paprasta ir logiška. Bet nedėkinga. Kaip ir visas gyvenimas. Gal dar pabūti nuleidus šias trumpas ir nedažytas blakstienas? Juk tai taip gera. Ir ramu. Ir gražu. Ir tobula. Dūžiai. Nežinau ar širdies, o gal laikrodžio. Tada tyla. Ausyse zvimbia. Kaip gali kažkas zvimbti, jei aplink tylu kaip kape? Keistas jausmas. Atrodo, kad pasaulis staiga sustojo. Užmerkiu akis ir meldžiu Dievo miego. Taip būtų daug lengviau. Užmigti arba pabusti. Abejais atvejais būtų geriau. Kita vertus kas būtų, jeigu būtų. Akys nevalingai vėl atsimerkia. Per daug tylu. Nenoriu, kad tie prisiminimai išeitų iš mano pasąmonės. Nenoriu. Aš neatlaikyčiau. Pradedu garsiai dainuoti. Kaimynai beldžia į sieną. Nutylu. Jaučiuosi geriau. Aš ne viena. Paskui ir vėl tyla užgožia triukšmą. Aš ne viena, bet vieniša.

***

Greitis ir švelnus vėjas. Ar kada to norėjai? Lėkti į niekur užmerkus akis, bet matyti daugiau nei visada. Matyti ne akimis. Praleisti piktus žvilgsnius ir pasipiktinimą. Matyti tik žmones, pavargusius nuo atradimų keliamų ligų ir pavojų. Kad liktų tik laisvė. Kad niekas neribotų ir nesakytų jos apibrėžimo. Švelnus vėjas, saulės spinduliai ir dar greitis. Be jokių avarijų. Tai kvaila, bet ar ne todėl ant odos vis dar jaučiu tuo nuostabius šiltus spinduliukus, primenančius vasaros nerūpestingumą ir laisvę?

Švelnus vėjas kedeno kaštono spalvos plaukus, lengvas šaltukas rausvino sulysusius skruostus. Ji įkvepė į plaučius žvarbaus oro ir buvo laiminga. Tokia, kaip niekad. Kažkur tolumoje pypsėjo mašinos, o čia ji galėjo girdėti, kaip vandens lašeliai atsitrenkia į stiklą ir šąla sukeldami nepaprastą braškėjimą. Garsai buvo tokie aiškūs ir atskiri, bet tuo pačiu ir jungėsi į nepaliaujama garsų simfoniją, kuri vis tilo.

Mašinos metalinis korpusas rėžiasi į klevą. O mirtis šlykšti. Tai gyvenimo laimė ir praraja. Nėra nei pragaro, nei rojaus. Visa tai sugalvojo žmonės vien tik tam, kad suvaldytų kitus. Kas būtų, jei kiekvienas žinotume, kad gyvenimas tik kelias į tuštumą, kurioje nieko nėra. Tu miršti ir viskas. Juk niekas neįrodė, kad nors vienas vienintelis žmogus pasaulyje nukeliavo į rojų, o ne į tuštumą... Lengva, nenumatyta mirtis. Kūną švelniai užklojo sniegas. Tarytum mama apkamšė baltais patalais ir viskas tavo - taip lengva ir paprasta. Tarytum niekad nebuvo klaidų ar nuopuolių. Tarytum visas gyvenimas tebuvo pasiruošimas šiam momentui.


Ji negalvojo apie mirtį. Tai tiesiog atėjo. Klampus, tamsiai raudonas skystis pamažu nudažė sniegą ir ją tai erzino. Akyse lipo snaigės, bet ji tik dar plačiau atsimerkė, tarsi tyčia kovodama prieš neteisybę. Bet ar kas sakė, kad būtis teisinga?

Jai pasirodė, kad ateina mama, bet tai tebuvo jos laki fantazija. Ji jau nebekvėpavo, bet kažkodėl jos sąmonė dar buvo gyva. Mintyse turėjo praskrieti visas gyvenimas, bet jis buvo toks trumpas, kad ji neturėjo, ko prisiminti. Jokių tikslų, jokių ambicijų, jokios paliktos žymės pasaulyje. Jokių draugų. Tyla ir vienatvė. Jos akys sustingo, norėdamos, kad sniegas greičiau jas užklotų, o aplink vis dar snigo. Mirtina tyla. Ji laukė tunelio su ryškia, net akinančia šviesa gale, bet nieko panašaus neišvydo. Aplink tik tamsa ir ji įsitikino, kad mirtis yra juodas vakuumas, be jokio elektrono, be jokios molekulės ar minties... Tik Niekas. Kelias minutes viskas skendėjo tyloje, tuomet po truputį atgijo. Tolumoj kranksėdamas nuskrido didžiulis varnas. Kažkur toli pravažiavo sunkvežimis, vežantis pieno produktus. O kažkur subraškėjo pušis, nuo pakilusio vėjo. Gyvenimas visiems toliau judėjo į priekį.

***

Jei ištarsi jos vardą, ji išnyks. Kas ji?
 
 2013m. Birželio 1d. 03:23

 2013 m. spalio 3 d.

Geriausia kūryba

Naujausia kūryba

Kūryba RSS

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.
Pasiūlė Daina Mėgsta
malia INXS Disappear
 INXS
 Darbas - ne vilkas,į mišką nepabėgs.
Sahja Okay Okay!
 Okay
 
Silentist Payushchie Trusy Mobila - Poteha Dlja Debila
 Payushchie Trusy
 

Šiuo metu vertiname


FusedMarc FusedMarc
7,8

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

20:52 - saliakelio
Mendelsono valsai vasara skamba
20:50 - saliakelio
nu ar apsizenijot ar dar ne ta muzika sventems vis groja
20:26 - einaras13
Nebent yra kitų 10cc apologetų, kurie nori Silentist'ui daugiau įžvalgų pasiūlyti vietoj manęs
20:25 - einaras13
Silentist, viskas su laiku. Mėgstu 10cc, dažnai jų klausau, bet stengiuosi nepadauginti su mažaverčiais komentarais. Kai turiu kažkokią vertingą mintį apie klausomą dainą, tada jau nepagailiu savo laiko ir rašteliu komentarą.
20:23 - einaras13
Rūta, taip, nemokamas Spotify turi fiksuotą maišymo režimą, neįmanoma klausytis dainų iš eilės. Todėl nemokamas Spotify yra iš esmės useless dalykas (bent jau man, kuris daug ko klauso albumais ir preferably be reklaminių intarpų)
20:22 - einaras13
malia, INXS - Disappear ketvirtą dieną iš eilės? Gera daina, bet negi taip nėra idėjų kažką kitokio pasiūlyti? Tikrai atsibosta ir nuvilia tokie siūlymai
21:05 - Silentist
Idekit daugiau 10cc izvalgu. Ypac trys pirmi albumai domina ir ju dabar klausau
16:27 - Rutonė
Einarui. Spotify, kiek pamenu, neleidžia paprastam vartotojui klausytis VISO albumo. Nepamenu, nes senokai moku. Nežinau, ar labai skiriu garso kokybę, bet kad negalėdavau klausytis albumų nemokamoj versijoj, prisimenu labai gerai.
06:35 - Arunazz
ekspertai.eu yra per humoro prizme pateikta viskas su sarkazmu....
06:34 - Arunazz
sveiki baikit juokus su tuo delfi nieko ten nereikia moketi kur pievas raso.....ir info jie atrenka deti ko ne.....niekad nemokejau ir nemokesiu
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 1086
  Iš viso užsiregistravę: 73372
  Naujausias narys: cxovwzvvmn
  Šiandien apsilankė: 341391