Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Raudona

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tipas: Proza
Publikavimo data: 2006m. Vasario 22d. 07:06


Temstant Jonukas ėjo taku. Kadangi mama ir tėtis būdavo darbe, iš mokyklos tekdavo grįžti vienam. Vargšas antrokėlis! Kuprinė sunki, o kelias ilgas. Mokyklą ir namus skyrė nedidelis miško lopinėlis, todėl dalį kelio tekdavo žingsniuoti tamsoje. Gerai, kad jau buvo pasnigę — temstant bent matėsi takelis.
Panašiai berniukas ėjo ir tądien. Oras buvo šaltas ir žvarbus. Jonukas žingsniavo sparčiu žingsniu, todėl pamiškėje greit pasivijo merginą, einančią ta pačia kryptimi. Ji dėvėjo džinsines kelnes ir raudoną striukę. Raudoną... „Kokia graži“, — pamanė Jonas.
Staiga iš už krūmų iššoko kažkokia žmogysta. Jis puolė stačiai į merginą, ją pargriovė ir visu kūnu užsigulė ant jos. Pasigirdo kurtus klyksmas. Berniukas kaip įgeltas šoko iš kelio, pasislėpė už medžio ir stebėjo dar niekada nematytą reginį: žmogysta kelis kartus sudavė merginai per galvą, po to nuo klubų nunėrė džinsus, nusismaukė savo kelnes ir dar tvirčiau užgulė ją. Berniukui pasidarė įdomiau: jis pakrūmėmis prislinko arčiau ir stebėjo, kaip to žmogystos nuogi klubai įnirtingai spaudė merginos dubenį ir judėjo rokenrolo ritmu. Mergiotė verkdama dar spardėsi, bet, gavusi dar keletą smūgių per veidą, nurimo ir pati pradėjo ritmiškai judėti.
Netikėtai nuaidėjo šūvis — šįkart sustaugė pats žmogysta. Jis atsiplėšė nuo merginos kūno, atsistojo ir bandė bėgti, bet antras šūvis pakirto jį, ir vyras krito ant sniego. Iš už medžių iššoko policininkas. „Tai jis šaudė“, — suprato Jonukas ir stebėjo toliau. Minėtas pareigūnas šoko prie vyro, kad surakintų jam rankas, bet žmogysta dar buvo gyvas ir, matyt, turėjo pakankamai jėgų, nes iš visos sveikatos spyrė policininkui į ranką, kurioje laikė pistoletą. Ginklas nuskriejo į pakelę, prie pat Jonuko; policininkas pargriuvo, ir abu susigrūmė. Vaikas nieko nelaukęs čiupo pistoletą, išlindo iš už krūmų ir nurūko kiek leidžia kojos. Nebematė jis, kaip pareigūnas surakino prievartautoją ir kaip mergina pravirko ant šalto snieguoto tako.
Kai berniukas grįžo namo, tėvai dar nebuvo grįžę. Jonas paruošė namų darbus, pažiūrėjo vakarinį filmuką vaikams ir nuėjo miegoti. Jau lovoje gerai apžiūrėjo pagrobtą policininko ginklą. Kadangi Jonukas turėjo daug žaislinių šautuvų, tai ir tikras nekėlė jam didelės baimės. Patikrino kiekvieną ginklo dalį. Dar buvo likę du šoviniai... Staiga Jonas pamanė: „Kokia graži buvo tos mergaitės striukės spalva... Raudona... Ir to dėdės kraujas ant sniego — irgi raudonas“. Su tokiomis mintimis jis pasikišo pistoletą po pagalve ir užmigo...
Kažkas dukart suskambėjo. Jonukas pakirdo, atsimerkė ir apsižvalgė. Tamsu. Jau antra valanda nakties. Kur jis? A, namie! Tėvai jau seniai turėjo grįžti, gal miega? „Keista, neatėjo nė labanakt pasakyti”, — sumurmėjo jis ir staiga išsigando. Po pagalve tebeguli pistoletas! Dabar berniukas prisiminė ką tik sapnavęs tą pačią sceną miške. Žmogysta, mergina, judantys klubai, raudona striukė, raudonas kraujas, džinsai, šūvis... Atrodė, tarsi tai būtų įvykę čia, jo namuose. Jonukas instinktyviai išsitraukė pistoletą iš po pagalvės, išlipo iš lovos ir išėjo iš savo kambario. Tyliai nutipeno koridoriumi iki tėvų miegamojo durų. „Imsiu ir pasakysiu, kas šiandien atsitiko, — mąstė jis. — Jei miegos, būtinai pažadinsiu. Negaliu tylėti“. Jonukas tyliai tyliai pravėrė duris ir įslinko į kambarį...
„O ne!!! “, — pamanė jis. Bet tai buvo realybė. Kambaryje tvyrojo prieblanda — švietė stalinė lempa. Prie lovos gulėjo numesti džinsai... Pataluose gulėjo kažkokia moteris, o ant jos, ritmingai judindamas klubus, stūksojo kažkoks žmogysta. Nuo stalinės lempos abažūro sklido rožinė šviesa, o žmogystos bei moters kūnai buvo purpuriniai. „Raudona spalva“, — dingtelėjo Jonukui. Klubai, judantys... rokenrolo ritmu. Judėjo ir moteris. Nebuvo tik smūgių per veidą, nebuvo ir sniego. Bet buvo sniego baltumo paklodė. Nuo baldų plazdėjo paslaptingi šešėliai, sudarydami tankų krūmų ir medžių šabakštyną. Trūko kažko vieno. Bet ko?
Jonukas suprato. Prisiminė turįs pistoletą. Jis ištiesė ranką, nukreipė ginklą į žmogystą ir nuspaudė gaiduką. Pasigirdo kurtus šūvis... Žmogystos staugimas... Moters klyksmas.... Jonukas gaiduką nuspaudė antrąkart. Tuo metu žmogysta pašoko ir atsisuko. Tai buvo berniuko tėvas, iš jo nugaros žliaugė kraujas. Jonukas norėjo sulaikyti antrą šūvį, bet kulka žaibiškai išlėkė iš pistoleto vamzdžio ir rėžėsi į tėvo krūtinę. Žmogysta sugargaliavo ir susmuko. Pistoletas nukrito ant grindų. Motina, visiškai nuoga ir krauju suteptomis krūtimis, klykdama šoko prie tėvo, verkdama bandė jį judinti. O Jonukas susimąstęs stebėjo raudonus tėvų kūnus, baltą, jau sukruvintą paklodę, šešėlių mišką. „Raudona spalva... Gražu“, — tarė jis garsiai ir aiškiai. Motina paklaikusiomis akimis pažvelgė į sūnų. „Tikrai gražu, mamyte“, — šyptelėjo vaikas.
 
 2006m. Vasario 22d. 07:06

 2006 m. spalio 25 d.
  / Taurė
 2006 m. kovo 7 d.
 2006 m. vasario 22 d.

Geriausia kūryba

Naujausia kūryba

Kūryba RSS

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.
Pasiūlė Daina Mėgsta
Silentist The Twins Love System
 The Twins
 
Sahja Diana Dargė Ten, kur tu
 Diana Dargė
 
malia INXS Disappear
 INXS
 Su vasara !!!!!!!
DjVaids Take That Pray
 Take That
 

Šiuo metu vertiname


Thin Lizzy Thin Lizzy
7,9

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

23:41 - einaras13
...ir bent jau teoriškai apmokestinimas čia būtų veikęs.
23:40 - einaras13
Jau negana DELFI irgi nesiūlo aukščiausios kokybės, bet paywall'as mane provokuoja pereiti prie kitų alternatyvų. LRT, pavyzdžiui - mažiau naujienų, bet kokybiškesnis ir nemokamas turinys. Music'as tuo tarpu konkurentų vis dar, manau, neturi...
23:39 - einaras13
...jau turbūt 70-80% turinio yra mokama.
23:38 - einaras13
Tuo tarpu labiau klestintys tinklalapiai paywall'ą išnaudoja su pasimėgavimu. Aš mėgstu DELFI paskaityti, tai jie neprenumeruojančius skaitytojus terorizuoja vis labiau ir labiau. Jei prieš metus ar du po paywall'ų buvo pakišta 20-30 % straipsnių, dabar..
23:37 - einaras13
...o dabar to padaryti nebegalime, nebėra ko apmokestint. O ir siūlomas produktas skylėtas, reiktų problemas pirma susitvarkyti.
23:36 - einaras13
Silentist gerą frazę irgi pasakė. Šiek tiek siejasi su tuo, kad aš (ir ne tik aš, man rods ir tu, Rūta) tais pačiais 2014 metais siūlėmė įvesti mokamą narystę. Gal tai būtų buvęs pernelyg laiką aplenkęs sprendimas, bet dabar jis būtų taip madingas...
23:34 - einaras13
Turėtume ir žmogiškųjų resursų, pildančių duombazę, ir daugiau lankytojų generuotų didesnes pajamas iš reklamos, o ir apmokamą programuotoją galėtume daug dažniau išnaudoti geriems tikslams ir šitų nesąmoningų bugų tvarkymui.
23:32 - einaras13
Ne, vartotojai aišku negrįžo, nes priemonių buvo imtasi kokiais 6-7 metais per vėlai. Reikėjo kažkokios restruktūrizacijos imtis iškart, 2014 m. birželį (kai buvo panaikintos perklausos). Tada, praėjus lygiai 10 metų, mes turėtume daug geresnį tinklalapį.
16:06 - Silentist
Nemokami internetai iseina is mados
15:54 - Rutonė
svetainės su tiek problemų ir, kaip suprantu, 0 Eur sąskaitoj. Na, viena bėda dingo – niekas nebeklausia, ar iš sčia galima parsisiųst dainų. Kita vertus – perklausos grįžo (ir nemokamos), o vartotojai, deja, ne,,,
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 2
  Neregistruotų vartotojų: 218
  Iš viso užsiregistravę: 73366
  Naujausias narys: dulhnmyycf
  Šiandien apsilankė: 139754