Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Angelo širdis

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tipas: Novelė
Publikavimo data: 2008m. Lapkričio 9d. 00:46


Tada Laurai buvo 15 metų . Ji puikiai sutarė su savo mama , tačiau niekada nieko nežinojo apie tėvą . O ir neklausinėjo , nes labai mylėjo mamą ir nenorėjo lįsti į jos praeitį . Tačiau , kai vieną dieną Laura grįžo iš mokyklos , ją pasikvietė mama...

Mieloji mano , ateik , prisėsk ir paklausyk . Noriu tau papasakoti savo ir tavo praeities istoriją . Ne todėl , kad tu , jau didelė ir suprasi , ir ne todėl , kad kitaip mane užgraužtų sąžinė jog tu , taip ir nesužinojai tiesos , o todėl , kad aš bijau ....
Ir prašau , jei gali , dabar nieko nesakyk ir neklausinėk . Prašau išklausyk tyliai, o vėliau galėsi mane smerkti...
Tai kas man nutiko tada , dar ir dabar nelabai suvokiu ar tai buvo sapnas , ar realybė .
Mano gyvenimas buvo nuobodus ir tuščias . Tačiau pažintis su tais žmonėmis kuriuos , tu vadini dėde Ajašiu bei tetomis Izabela ir Temari , o ypatingai pažintis su Džordžu , pažintis su tuo , kurio tu niekada nematei ir nepažinojai . Tačiau Džordžas yra tavo kūnas ir kraujas .Pažintis su tavo tėvu , pakeitė mano gyvenimą .
Tada man buvo aštuoniolika . Buvau pavyzdinga mokinė ir puiki dukra . Niekada nepraleisdavau pamokų . Buvau labai paklusni ir kukli , o 23:00 h jau gulėdavau .
Nuobodu tiesa ?..
Aš taip manydavau kiekvieną rytą lipdama iš lovos , kiekvieną dieną eidama iš mokyklos į biblioteką , ir kiekvieną vakarą darydama namų darbus , iki rugpjūčio 8 dienos .
Jau beveik savaitė kaip prasidėję mokslo metai .
Diena buvo kaip visada nuobodi , ėjau iš mokyklos į biblioteką pasimokyti.
Sustojau prie šviesoforo palaukti kol užsidegs žalia šviesa pėstiesiems .
Tuo metu mane prisivijo kažkoks keistas ir neišauklėtas vaikinas. Kuris mane išvadino „ Karšta pupyte ir prašė eiti kartu „ .
O mano galvoje sukosi mintys kiek auskarų , o kokia šukuosena , o kaip netaisyklingai kalba .
Ir žinoma aš klaikiai išsigandau , kai jis mane pačiupo ir ėmė tempti į priešingą pusę nei šviesoforas.
Galais , ne galais ištrūkau iš to neišauklėto niekšo, bent jau tada taip maniau , nagų ir bėgau . Bėgau tol kol atsidūriau namuose , įlėkiau į savo kambarį ir užsirakinau . Paskendau užvaldančiose mintyse .
Galvoje vis sukosi jo žodžiai , kalbėsena , išvaizda ,ir tai kad jis norėjo mane kažkur nusitempti .Niekaip negalėjau liautis manyti jog tas auskaruotas vaikinas būtų mane išprievartavęs .
Tą naktį neužmigau , visą praverkiau , vis klausiau dievulio „ Kodėl aš gimiau tokia graži ? „
Pagaliau išaušo rytas . Teko nusiraminti ir eiti į mokyklą .
Baigėsi pamokos , tądien buvau nusprendus neiti į biblioteką . Pasukau į namų pusę , tačiau teko apsisukti ir grįžti atgal , nes pamiršau kuprinę psichologijos mokytojo kabinete . Pasiėmiau kuprinę ir ėjau vėl kaip ėjusi namo. Tačiau šįkart , manęs kieme laukė. Mane pakvietė vardu ir aš atsisukau į tą pusę iš kurios sklido kvietimas .
Apsigręžusi priešais save išvydau , jį ...
- Atleisk , mano draugui už vakar , Jukari Mivakota , - ir padavė man , mano pasą .
- Tu vakar pametei kai bėgai nuo Ajašio . Aš esu Džordžas Mileris .
Sekundėlę jis patyli , ir nežinau , taip niekada ir nesupratu iš kur , bet gavo raudoną rožę , ir įdavė man į rankas .
- Ar matai ? Tai angelo širdis . Man ir dar keliems mano draugams reikia tavo pagalbos , kad ta širdis imtų plakti . Ajašį tu jau pažysti , mūsų būstinėje laukia dar dvi merginos Temari ir Izabela . Mes esam grupelė studentų siuvanti rūbus . Bet mums reikia modelio , kad mūsų drabužiai išvystų dienos šviesą . Tai ar padėsi angelo širdžiai plakti ?
Ir tada jis nuėjo link savo prašmatnaus automobilio . Naujausios laidos Mustango , auksinė spalva ir nuleidžiamas stogas , tokio kito nebuvo visoje Japonijoje .
Ir kai tik variklis pradėjo dirbti aš nusileidau iš debesų , ir nubėjau jam iš paskos . Šūktelėjau jam :
- Džordžai , palauk !
Kreiptis oficialiau nemačiau jokio reikalo.
Ir jis atidarė man keleivio dureles , jau sėdėdamas viduje .
Atsisėdau šalia jo . Kol mes važiavome į jų būstinę jis man papasakojo viską smulkiau . Ir tada aš supratau , kad jei sutiksiu viskas pasikeis , ir geros mergaitės nebeliks .
Iš pradžių dvejojau ...
Tačiau susipažinusi , ir daugiau pabendravusi su tai žmonėmis , jau kitą dieną nuėjau į tą rūsį . Laiptai žemyn , besileidžiantys į rūsį buvo nudažyti elektrine spalva ir išdekoruoti drugeliais , o apačioje medinės rožinės durys , kurias pravėrus girdisi Ajašio dainavimas , ir siuvamosios mašinos burgdzesys aš įžengiau pro tas duris tam , kad pasakyti ką nusprendžiau .
Ir žinoma aš kvaila , nuotykių ištroškusi mergiotė sutikau .
Pirmą savaitę man buvo labai sunku , lėkiau į mokyklą , o po to į susitikimus . Žinoma visada kur nors pavėluodavau .
Bet svarbiausia tai , kad man visai neberūpėjo ar aš kada pasieksiu ko nors gyvenime . Man mano nauji draugai , teikė labai daug džiaugsmo ...
Neužilgo lioviausi visai lankyti pamokas . Gyvenau Ajašio bute , o jis pas Temari , jie lyg ir draugavo , nors veikiau tiesiog neturėjo su kuo draugauti , o kūno alkį reikėjo numalšinti . O aš turėjau apsistoti Ajašio bute , nes gerai žinojau , jei grįšiu namo , kils barnis , ir nieks manęs nesupras .
Jau beveik mėnuo kaip aš nemačiau savo mamos ir broliuko ,tačiau dabar turiu kitokią šeimą .
Mudvi su Temari labai susidraugavome , ir nors ji vyresnė už mane , tačiau man Temari kaip jaunesnioji sesuo . Mūsų grupelėje ji siuva kaip ir visi kiti išskyrus Džordžą .
Džordžas siuva ir piešia drabužių modelius , be to visa tai ir yra jo idėja . Ir Nežinau kodėl , bet aš juo žavėjausi nuo pat pirmos akimirkos , kai jį išvydau . O Izabela , kaip ir dera vyriausiai mūsų , visada pastebi kas ir kada . Ji buvo labiausiai iš mūsų patyrusi , ir pati tyliausia .
Ajašis , tikrai šaunus vaikinas , truputi karštakošis , bet šaunus . Be to jis visada mus prajuokindavo , o ir dainavo jis puikiai . Kai dainuoja Ajašio balsas būna švelnus ir šiltas , o virpinamos gitaros stygos paliesdavo širdies gelmes .
Buvo rugsėjo 10 diena , šventėm tai jog aš tikrai pasilieku .
Temari daug fotografavo , kažkur yra to vakaro nuotraukos .
Tą dieną mane aprengė viena iš Džordžo suknelių , atrodžiau taip angeliškai ...
Ir tą vakarą ,pirmą kartą po mėnesio , Džordžas pasisiūlė parvežti mane namo .
Kaip bebūtų keista , bet pirma išlėkė Izabela , įdavė raktą Džordžui , ir dingo už durų . O juk dažniausiai ji išeidavo paskutinė .
Po to suprantama , gavę Džordžo leidimą išėjo Ajašis ir Temari .
Rūsyje likome vieni du .Pasijutau šiek tiek nejaukiai . Todėl išėjau pirma , ir jo laukiau laiptų pusiaukelėje .
Netrukus ir jis užvėrė rausvąsias duris , užrakino ir pradėjo lipti laiptais . Taip lengvai ir elegantiškai , atrodė jog jis sklendė , o ne lipo . Kai jau buvo netoli manęs , švelniu , bet tvirtu balsu prabilo :
- Ar žinai kokia tu graži ?...-o po to lyg persikūnijo . Ir prabilo lyg mes būtumėm siejami tik darbu , visai nepažystami .-Beje modeliai labai daug uždirba . Ir žinok tai , dar nevėlu pasitraukti , dar nevėlu bėgti nuo mūsų . Juk ši sutartis parašyta tik tavo noru , ir mūsų pasitikėjimu tavimi .
Ir kai jau baigė kalbą jis jau buvo pora laiptų aukščiau manęs , ir vis dar lipo . Nežinau ar tada pasielgiau protingai . Bet sustabdžiau jį , už rankos atsigręžiau į save , ir kaip kokia mažvaikė ėmiau šaukti , giliai trokšdama , kad jis suprastų kaip jis man patinka . :
- Niekada ! Niekada ! Jūsų nepaliksiu , TU ir kiti esate mano naujoji šeima , NIEKADA ! – ir aš vis tą patį kartojau , ir kartojau , tol kol paslydo koja ir vos nenugriuvau nuo laiptų . Tačiau Džordžas , kaip angelas griebė mane į glėbį ir tvirtai suspaudė. Mano širdis tuo metu taip greitai plakė , kad net nežinojau ar ji išvis dar tebeplaka . O jis tvirtai laikydamas mane glėbyje , pasilenkė ir pakuždėjo man į ausį :
- Atsargiau , angelams nelemta kristi .
Ir žinoma lyg niekur nieko paleido , tiesdamas ranką , kad eičiau paskui jį link automobilio .
Jis man atidarė dureles , visai kaip filme , negalvojau , kad kada nors galime jaustis rojuje ,bet tą vakarą aš pirmą kartą buvau prie rojaus vartų, bet tikrai nepaskutinį .
Važiavome tylėdami , aš neišdrįsau nieko sakyti , o jis nežinau , ar ką nors norėjo sakyti . Bet man ta tyla patiko , patiko žiūrėti į jo visada žaibuojančias akis , į ugninius plaukus , tavo plaukų spalva visai tokia pati kaip ir jo , tu viskuo į jį labai panaši . O labiausiai man patiko žiūrėti kaip jis vis dirsčioja į mane , tada aš nurausdavau , ir akys pradėdavo gaudyti jo žvilgsnį , bet bijodamos jį susitikti .
Tą vakarą tikrai norėjau , ne aš taip norėdavau kiekvieną vakarą ,kad važiuotumėm amžinai , bet tas vakaras buvo pirmas kai jis vežė mane namo .
Bet viskas labai greitai , Ajašio butas visai netoli slėptuvės , aš jau namuose . Išlipau ir net neišdrįsau apkabinti ir palinkėti „Labos nakties“, tiesiog padėkojau , ir nežymiai pamojavau nuvažiuojančiai mašinai.
Tą naktį savęs nekenčiau , jog buvau tokia nedrąsi , bet supratau , kad pirmas žingsnis jau žengtas . Ir dabar tereikia ryžto ...
Po to viskas klostėsi labai greitai ...
Išaušusią naują dieną pravėriau paslaptingąsias duris apie vidurdienį . Nes Džordžas nori , kad Temari mane išmatuotų . Tada nesupratau kam jam reikia tiksliai žinoti mano apimtis , ir sužinojau tik ...
... nesvarbu kada , jei seksi ką sakau sužinosi , kada supratau .
Kai Temari baigė mane matuoti , nuėjome suvalgyti ledų , dievinau ledus ,o ji taip pat . O kiek prisijuokdavome juos valgydamos , Temari man visada prikaišiodavo :
- Modeliams netinka valgyt ledai , reikia dietos laikytis .
Ir imdavome juoktis , o po to aš :
- O tau jų nereikėtų valgyti nes taip ir neužaugsi .
Ir vėl prapliumpam juoku . Taip prakvailiodavom kiekvieną dieną , popiet apie 13:00 h. . Per tuos ledų pasisėdėjimus viską išpasakojom viena kitai , tik taip ir nedrįsau jai pasakyti ką jaučiu Džordžui .
Tą dieną turėjau nebeeiti į mūsų būstinę , tačiau man netikėtai paskambino Izabela ir paprašė už ją padirbėti bare .Mūsų būstinė buvo baras – būstinė , nes tik taip galima užsidirbti medžiagoms , Ajašis linksmindavo lankytojus dainuodamas , Temari aptarnaudavo , o Izabela dirbo už baro , bet tą vakarą jei pasidarė silpna , todėl paprašė manęs už ją padirbėti . Aš net nedvejodama sutikau . Atlėkiau kaip galėdama greičiau . Šįkart raktą davė man, nes Džordžo nebuvo , be to aš turėjau išeiti paskutinė nes dirbau už baro , reškias turėsiu viską iššluoti ir sutvarkyti kėdes .
Niekada nebūčiau patikėjusi , kad dirbti už baro taip sunku , girti vyrai kabinėjasi , ir reiškia nepadorias replikas ...
Ir maža to dar turėjo Džordžas ateiti , ir pradėti klausinėti kur Izabela . Bei reikšti savo nuomonę apie mano darbo kokybę . Tada norėjosi gerai jį apskaldyti ... Bet jis neilgai užtrūko prie baro , pasiėmė žaliosios arbatos ir nuėjo į sandėlį , pasiimti mano išmatavimų bei siūti kažkokios naujos sukneles .
Baiginėjosi 01:00 valanda , lankytojai jau buvo visi išsiskirstę . Aš suploviau indus , sudėjau kėdes ant stalų ir išluoščiau grindis . Kol visa tai atlikau jau buvo ir netoli 02:00 valandos , Džordžas vis dar buvo sandėlyje . Tyliai nuėjau , nes galvojau jog jau bus užsnūdęs , pasibeldžiau nieks neatsakė todėl atidariau duris ir įėjau . Jis dar nemiegojo , vis dar dirbo . Pusbalsiu paklausiau :
- Džordžai , tu tuoj aš jau baigiau . Norėčiau užrakinti .
Jis vos įmatomai linktelėjo galvą , padėjo medžiagą iš kurios jau buvo pradėjęs kažką siūti , atsistojo ir nuėjo . Prie rausvųjų durų stabtelėjo , bet nieko neprataręs dingo . Kai aš jau ėjau pro duris , girdėjau , kaip vedasi Džordžo automobilio motoras . Tamsoje sugraibiau raktus ir užrakinau duris . Truputį nusivyliau , kad teks eiti pėsčiomis .
Tačiau užrakinusi duris ,lipdama pažvelgiau aukštyn laiptais , ir viršuje jų stovėjo angelas ištiesęs ranką man , sakydamas :
- Eime pavešiu , labai vėlu , o juk reikia dar užsukti pas Izabelą .
Laiptais tarsi užskridau , buvo taip džiugu , kad Džordžas manimi rūpinasi . Kad jis manęs palaukė .
Izabela gyveno gan tolokai nuo būstinės , todėl ilgai neiškentusi aš prabilau :
- O ką man reikės daryti , kai įvyks tas madų šou ? Nejau viskas bus baigta ?.. Ar daugiau jūsų nebepamatysiu ? Nejau esu reikalinga tik vienam šou ? – rėkiau , ir tokiu klausiamu ir nepatikliu žvilgsniu žiūrėjau , į jo niekada nieko neišduodančias akis .
Automobilis labai staigiai sustojo , rodėsi , kad galva pasieksiu priekinį stiklą , be galo išsigandau . Akyse pasirodė ašaros , kurias nors ir kaip stengiausi sulaikyti , prasigriaužė takus mano skruostuose .
O jis tada nežinau ar pyko , ar buvo pasimetęs , o gal gailėjo manęs . Bet nieko nesakydamas sėdėjo atrėmęs galvą į vairą . O aš vis verkiau ...
Netrukus pajaučiau jo ranką ant peties , kuri traukė mane link savęs . Džordžas prisispaudė mane , prie savo krūtinės , ir glostydamas plaukus , tyliai šnibždėjo :
- Atleisk , jei išgąsdinau , prašau tik nereikia verkti ... – tada jis paėmė mane už smakro , ir lengvai pakėlė , pasižiūrėjo į vis dar ašarotas akis ir pasilenkė arčiau mano veido , širdžiai ėmė trūkti vietos . Jis tikrai norėjo mane pabučiuoti , tačiau staigiai atsitraukė nuo mano veido . Pasimetusi , riktelėjau :
- Prašau , nesustok ! – ir sugriebusi už marškinių prisitempiau jį arčiau , ir jį pabučiavau .
Žinoma jis man atsakė , ir kai mudu bučiavomės ne tik širdimi bet ir protu supratau , jog aš Džordžu nepaprastai žaviuosi , o esu jį įsimylėjusi .
Kai atidaviau raktą Izabelai , Džordžas parvežė mane namo . Kai jau buvau be uždaranti buto duris jis pasakė :
- Nesijaudink , kas bus rytoj niekas nežino , net ir angelai . – ir nuvažiavo .
Supratau , jog tai buvo atsakymas į mano klausimus .
Savaitė po to bučinio buvo labai rami , nes nebuvo jokių susitikimų , labai norėjau pamatyti mamą , bet negalėjau . Todėl beveik visą savaitę sėdėjau bibliotekoje , ir ledainėje su Temari . Tą savaitę nemačiau nei karto Džordžo , bet nedrįsau jam skambinto , po tos nakties .
Pagaliau naujas pirmadienis , susitikimas tik popiet , todėl išryto ėjau pas Temari . Kaip visada mane pamačiusi ji pradėjo šokinėti aplink mane , cypsėdama „Modeliai į ledainę , o storuliams dieta „ .
Kai valgėme ledus , ji man papasakojo , jog susipyko su Ajašiu . Ir jis norėtų grįžti į savo butą , nes nebegali ilgiau su ja . Vargšė Temari , kraupiai verkė . Jai tikrai patiko Ajašis , ir ji vis manęs atsiprašinėjo , kad man teks grįžti pas mamą .
Supratau galas . Jei grįšiu namo daugiau šios šeimos niekada nebematysiu , o jei ne teks gyventi gatvėje . Galvoje nebetilpo mintys kaip viską išspręsti . Bet tuo metu , nerūpėjo kas ir kaip susiklostys . Svarbiausia , kad nusiramintų Temari . Kai ji jau aprimo , ir galėjo normaliai nekūkčiodama pasakyti ką norinti , man pasakė tai :
- Šiandien , kai nueisim į būstinę Ajašis tavęs paklaus ar tu turėsi kur apsistoti , nes susipyko su manimi .
Stipriai apkabinau Temari ir sušnibždėjau :
- Viskas bus gerai .
Iš tikro baisiai bijojau , bet Temari negalėjau to parodyti . Nes ji būtų dar labiau nusiminusi .
Kai nuėjome pas kitus , Ajašis tikrai būtent taip kaip Temari sakė paklausė manęs . Nežinau dėl ko labiau nustebau , ar dėl to kad jis mane išvaro į gatvę , ar dėl to , kad jį taip puikiai pažysta Temari .
Bare Džordžo buvo nematyti tikriausiai bus sandėlyje , nuėjau patikrinti , ten irgi nebuvo . Kai paklausiau Izabelos kur jis ,ji man atsakė :
- Mieloji , nereikia taip dėl jo nerimauti . Jis laisvas paukštis . Ir patikėk saulute , net ir tau nepavyks Džordžo uždaryti į narvelį . Jis dar niekada nėra priklausęs vienai merginai , mieloji neprisirišk per daug . Mesk jį iš galvos , liksi įskaudinta . Aš juk iš akių matau kaip jis tau patinka .- ir tai pasakiusi nueina atsinešti dar taurių .
Aš jos lukteliu , ir nieko neaiškindama pasisiūlau paskui viską sutvarkyti už ją .
Namo išėjo pats pirmas Ajašis , susitarėme kad savo daiktus susirinksiu rytoj iš ryto , po to Izabela , tada Temari , nors ir labai nenorom bet mane paliko bare susitvarkyti . Ji vis klausė ar tikrai turėsiu kur pernakvoti , o aš jai užtvirtinau , kad taip...
Kai visi išėjo ėmiau tvarkytis , sutvarkiusi barą nuėjau truputį padirbėti prie siuvamosios mašinos . Tačiau labai skaudėjo galvą ir pasiėmiau pirmą pakliuvusią medžiagą , ir kaip tik man į rankas pateko ta medžiaga su kuria aną vakarą mačiau dirbantį Džordžą , ilgai neužtrukau kol supratau , jog tai suknelė madų šou , kurią aš dėvėsiu , štai kam reikėjo , kad mane išmatuotų . Ėmiausi darbo tęsti ją , bet akys merkėsi nuo nuovargio , rankos sunkiai valdė adatą , ir aš užmigau ant sofos kartu su ta stebuklingąja suknele .
Pabudau kai kažkas mane pabučiavo ir švelniai užkišo plaukus už ausies . Pramerkiau akis , ir blankiai bet priešais save pamačiau pirmą kartą susirūpinusias ir ašarų užtvindytas Džordžo akis .
Vos pastebėjęs , kad aš pabudau , jis iškart atsisėdo ant stalo krašto , ir prabilo , tokiu piktu balsu , lyg aš bučiau nusikaltusi :
- Kodėl man nepaskambinai ? Man važiuojant čia pasiimti šios suknelės , nes norėjau ją pabaigti namuose . Paskambino Temari , ji verkė ir vis atsiprašinėjo, verkė ir maldavo surasti tave . Sakė esanti įsitikinusi , kad tu jai melavai , kad turėsi kur pernakvoti . Ką tu sau manai ? O jei šitoj skylėj tau būtų kas nors nutikę . Kodėl man nepaskambinai ? – jo akyse ištryško ašara , žinoma jis ją tuoj pat nušluostė .
Tačiau tada aš jau buvau išsižadinusi . Mąsčiau blaiviai , ir mačiau viską jau nebe apsiblaususiomis akimis . Todėl puikiai viską supratau ką jis sako , ir pastebėjau kaip jis jaudinasi ir net ašarą kurį ištryško.
Ilgai nedvejojusi atsistojau , ir tvirtai jį apkabinau . Spaudžiau jį savo glėbyje , tol kol jis netvirtu balsu sušnibždėjo :
- Važiuojam namo , mano namuose yra du miegamieji , galėsi gyventi namų tvarkytojos kambaryje , jinai dabar turi nuosavą butą ir mano namuose nebegyvena . Prašau ...
Buvau tokia išsekusi , kad važiuojant vėl užmigau . Pabudau milžiniškoje lovoje , iškart supratau kad tai Džordžo lova , o ne namų tvarkytojos , išlipau iš lovos ir pašaukiau Džordžą . Nieks neatsišaukė , ant miegamojo staliuko radau raštelį , „Nesirūpink , man reikėjo išvažiuoti , šiandien į barą neik , aš viską sutvarkysiu . Virtuvėje palikau tau pietus ,o vonioje suknelę , tau turėtų tikti .“
Džordžo namai tada man atrodė tokie įspūdingi , o dabar jau tai virtę kasdienybe , taip mieloji mes gyvename jo namuose , nors dabar tai mūsų namai .
Tą dieną ėjau ir grožėjausi kiekvienu paveikslu , kiekviena detalia . Pirmiausia nusiprausiau ir apsirengiau tą suknelę kurią jis man paliko , tada nuėjau į virtuvę . Ten buvo jo pagaminti pietūs , kiekvienas kąsnis atrodė stebuklingai saldus . Jaučiausi kaip devintame danguje .
Pavalgiusi patraukiau apžiūrėti namų , viskas rodėsi taip gražu , o kai netyčia užklydau į tą kambarį kur buvo visos Džordžo suknelės , tiesiog negalėjau patikėti savo akimis . Kilojau jas po vieną ir vis prisidėjusi prie savęs eidavau pasižiūrėti į veidrodį , nors nereikėjo niekur ir eiti tas visas kambarys buvo iš veidrodžių .Dabar jo nebėra , aš nulupiau nuo sienų visus veidrodžius , ir dabar ten tas kambarys į kurį aš tau neleidžiu įeiti .
Kampe , numestą pastebėjau baltą plaštakėmis išsiuvinėtą suknelę , ji buvo tokia graži , iki kelių ir lengvai vasariška . Pakėliau , tą suknelę iš žemės ir prisidėjau prie savęs . Ir kaip tik tuo momentu į tą kambarį įžengė Džordžas .
- Tau ji labai tinka , nagi pasimatuok .
Kol aš vonios kambaryje persirenginėjau , Džordžas kažką atsinešė iš automobilio . Kai atėjau į svetainę jis jau laukė .
- O , Dieve gailestingas , tau net angelai pavydi grožio .
Aš sukiausi ratu , kad labiau matytųsi kaip atrodo suknelė . O Džordžas pačiupo mane už rankos ir prisitraukęs arčiau , užmovė man žiedą su drugeliu . Sakydamas :
- Noriu , kad čia pasiliktum . – ir taip aistringai mane pabučiuoja , kad atrodė žemės slysta iš po kojų , nebejaučiau ar vis dar stoviu .
O toliau klostėsi viskas savaime . Aš žinoma lygiai tokiu pačiu bučiniu atsakiau . Po to jis pačiupo mane į savo glėbė , ir nunešė į miegamąjį . Supratau kad netrukus neteksiu nekaltybės . Viskas vyko taip greitai . Bet aš niekada nepamiršiu , kaip jis švelniai mane lietė , niekada nepamiršiu kaip atsargai jis mane mylėjo , buvo toks švelnus . Ir nepaliaujamai mane bučiavo . Tai buvo vienintelis kartas kai man ne rodėsi kad aš rojuje , o aš jame buvau .Bet žinoma protas suprato , jog jeigu Izabela sakė tiesą rojus tuoj virs pragaru .
Bet , aš stengiausi apie tai negalvoti , o tiesiog džiaugtis tuo , kad dabar jis mano , o aš visa jo . Tą stebuklingą vakarą buvai pradėta , Tu .
Kai Džordžas užmigo širdis spurdėjo iš džiaugsmo , kad vienintelį savo turtą padovanojau jam .
Žiūrėjau į drugelį tupintį ant mano piršto .Ir aš truputį sudvejojau ar teisingai elgiuosi . Užplūdo prisiminimai , kaip šaukdavau ant mažojo broliuko , liepdama nešdintis iš mano kambario . Ir kaip smagiai pliurpdavome su mama iki pat ryto .
Pasidarė taip baisu , karšta ašara takštelėjo ant pagalvėlės .
Stipriai prisispaudžiau prie Džordžo . O jis pakelė akis , ir paklausė :
- Kas yra ?
- Nieko , nieko . Tiesiog prašau stipriai mane apkabink .
Kai jis mane apkabino , nusiraminau . Ir visą naktį pramiegojau stipriai prie jo prisispaudusi , nes bijojau . Bijojau , likti viena . Bijojau , netekti dar vienos šeimos .
Atsikėliau anksti ryte . Tylai išlipau iš lovos ir nuėjau į virtuvę . Paruošiau pusryčius , ir nunešiau į lovą . Džordžas jau buvo pabudęs , bet dar nesiteikė lipti iš lovos . Aš labai nustebinau jį .
- O , Jukari ... – daugiau nepratarė nei žodžio , bet atrodė jei rastų tinkamų žodžių pasakytų jų begalę .
Švelniai pabučiavau jo kaktą , ir nuėjau praustis .
Kai nusiprausiau nuėjau pas Džordžą , į miegamąjį ,bet ten jo jau nebebuvo . Radau jį svetainėje , gurkšnojantį alų . Norėjau paprašyti , bet kadangi jis gėrė alų tai tiesiog pranešiau .
- Einu į Ajašio butą susirinkti likusių daiktų , po to užsuksiu pas Temari . Susitiksime bare . – išeidama pro duris dar pridėjau :
- Bučiuoju .
Ir dingau už durų .
Ajašio namuose neradau , todėl nuėjau pas Temari . Troškau viską jai papasakoti , bet kuklumas neleido . Todėl tiesiog paklausiau ar ji nesusitaikė su Ajašiu , ir kaip šiaip sekasi . Na ir panašiai . Bet apie save ir Džordžą nieko nesakiau . Pasakiau , tik tiek , kad gyvenu dabar Džordžo namuose , namų tvarkytojos kambaryje .
Temari lyg ir palengvėjo , kad aš tikrai turiu kur gyventi , bet aiškiai buvo matyti , kad ji vis dar liūdi . Suprantama dėl Ajašio .
Mintyse suorganizavau sutaikymo planą .
O , kad Temari nors truputį prasiblaškytų , nusitempiau ją į rūbų parduotuves , po to į saldumynų ,o po to į žaislų , ir mes ne tik vaikščiojome po jas , mes pirkome ir pirkome . Kol galų gale pavargome ir nusprendėme eiti pasižiūrėti ar vis dar nėra Ajašio namuose .
Jo vis dar nebuvo , tačiau Temari vis dar tebetūrėjo jo buto raktą .
Ji man padėjo susirinkti daiktus . Kai baigėme , eidamos gatve atrodėme tikrai labai juokingai . Apsikrovusios pirkinių maišais , ir dar nešėm lagaminą . Butų buvę tikrai patogiau ir greičiau išsikviesti taksi , bet butų neužtekę pinigų , visus išleidome parduotuvėse .
Kai šiaip ne taip parsigavome į Temari namus , prasidėjo tikras madų šou .
Pakavome naujus rūbus juos vilkomės , avėmės pačius madingiausius batelius ir šlamšdamos saldainius staipėmės viena prieš kitą . Buvo taip vaikiška ir kartu linksma .
Temari palydėjo mane namo , tačiau aš užuomarša pamiršau paprašyti Džordžo durų rakto . Ir kaip šaunu , kad Temari tada buvo kartu , ji savo saldžiu balseliu rakto išmaldavo sargo.
Visus savo daiktus nunešiau ir sumečiau ant namų tvarkytojos lovos . Džordžo namuose nebuvome , iškart išėjome .
Buvo likęs vos pusvalandis iki sutarto laiko susitikti , nutarėme eiti iškart į slėptuvę.
Kai nuėjome ten jau buvo visi kiti .
Temari nedrąsiai gaudė Ajašio žvilgsnius , o jis tą patį darė tik dar labiau slėpdamasis .
Ajašis nuėjo siūti , paskui jį ir Džordžas įėjo į sandėlį . Izabela išsiuntė ir Temari , pasikvietusi mane arčiau .
- Mieloji tavo oda švyti .Ar tu galvoji, kad taip jį patenkindama , turėsi sau ?. Paklausyk , aš buvau irgi įsimylėjusi , deja tokį pat vyrą kaip Džordžas , kuris niekada neįsimylėdavo vienos merginos . Mylėjau jį be protiškai , visai kaip tu , turėjau viltį , kad jei aš duosiu tai ko jam reikia , jam nereikės kitų merginų . Tačiau klydau , skaudžiai klydau . Mieloji paklausyk mano patarimo , nenudek ir tu sparnų , kuriuos taip plačiai dabar esi išskleidusi .
Aš truputį supykau ... Bet iš tikro supratau , kad ji tenori mane apsaugoti .
Pasiunčiau Izabelą į pokalbį su kitais . O pati pasilikau prie baro .
Netrukus iš sandėlio išėjo Džordžas , atsisėdo ant baro kėdės ir paprašė , kad išspausčiau sulčių . Kai padaviau jam ką tik išspaustas sultis , jis net nepakėlė akių . Norėjosi paklausti ar kas negerai , tačiau žodžiai strigo gerklėje . Ir jis grįžo į sandėlį . Jaučiausi taip nejaukiai .
Džordžas iš tiesų visada norėdavo tik tai sekso . Tada ir supratau jog Izabela buvo teisi , bet vis tiek elgiausi kvailai , ir kaip naktinė plaštakė puoliau į ugnį . Aš taip jį mylėjau , kad buvau bet kam pasiryžusi . Žinoma , po pirmojo karto daug kas pasikeitė . Suprantama , kadangi viskas dažniausiai būdavo jau žinoma iš anksto , mes saugojomės . O pats Džordžas nebebuvo toks rūpestingai švelnus , nors tikriausiai vis dėl to švelnus , tik ne be toks kaip pirmą kartą .
Lauke oras darėsi vis šaltesnis , todėl teko pergalvoti Ajašio ir Temari sutaikymo planą .
Spalio 1 diena . Jau anksti ryte paskambinau Temari paklausti ar jiedu dar vis nesusitaikė . Išgirdusi neigiamą atsakymą pakviečiau ją papietauti restorane „Karališkas“ . Susitariame susitikti prie 20 staliuko 13:00 valandą .
Iškart po to paskambinu Ajašiui ir , tą patį pribūriau .
Iš tikro 13:00 aš pietavau tą dieną su Džordžu , tame pačiame restorane tik tai prie 16 staliuko .
Kai mudu su Džordžu papietavome paprašiau ir 20 staliuko sąskaitos . Sumokėjau , ir išėjau .
Šiandien Džordžas neatėjo į barą . Tačiau smagu , man tikrai pavyko sutaikyti tuos tu balandėlius . Nors ir gavau truputį barti nuo Temari , nes atseit viskas būtų išsisprendę savaime .
Va , taip va ir ėjo laikas , diena po dienos .
Jau netoli buvo apytiksliai spalio vidurys , tą dieną man buvo pirmoji foto sesija . Nuotraukas atsiuntė kitą dieną . Visi nusprendė , kad tikrai esu tinkama tokiam šou . O ankščiau , iki manęs buvusi pats garsiausias modelis , pakvietė išgerti kavos ir duoti keletą patarimų .
Mūsų susitikimas buvo po kelių dienų , todėl aš labai jaudinausi .
Ir pagaliau išaušo toji diena . Pokalbis su ja buvo tikrai malonus , ji man patarė nusikirpti kirpčius , taip labiau pabrėžčiau savo rudas akis . Ir patarė nepastoti kol nesibaigs mano karjera , ir ne teks mesti modelio darbo . Žinoma tada mano širdis daužėsi tai kulnuose tai vėl vietoje .Buvau beveik įsitikinusi , kad aš nėščia , tačiau dar niekam nesakiau , o pasitikrinti trūko ryžto .
Žinoma , aš patvirtinau , jog ji sako gryną teisybę , bet viduje žinojau , kad aš jei jau prieštarauju .
Ji mane išlydėjo , ir palinkėjo kuo sėkmingesnės kloties .
Kitą dieną aš nuėjau į kirpyklą ir nusikirpau kirpčiukus .
O dar po poros dienų Izabela manęs paprašė už ją padirbti bare , kol ji pasveiks , nes persišaldė .
Sveiko ji labai sunkiai , beveik dvi savaites , teko už ją dirbti bare ir ją slaugyti . Tai gi spalis tikrai nebuvo iš saldžiųjų .
O kol ji grįžo į darbą , juk iškart po ligos tai neleidom , jau buvo ir lapkritis .
Buvo lapkričio 3 diena . Vėlus vakaras . Lietus pliaupė kaip iš kibiro , buvau siaubingai pavargusi nuo tų visų foto sesijų . Ir siuvimo . Namo važiavau taksi .
Kai įėjau namo svetainėje radau merginą . Iš pradžių nieko blogo nemaniau , galvojau namų tvarkytoja ilgiau užtrūko . Tačiau , kai ji mane pasikvietė arčiau , ir panoro pasikalbėti . Stiklinė pilis ėmė ir sudužo .
Ji man pasakojo , kad dabar ji ir yra namų tvarkytoja , bet ankščiau buvo Džordžo mergina , ir kad dabar kartais ji duoda jam tai ko aš dar nesugebu duoti .
Po tokių žodžių ilgiau netvėriau , nulėkiau į miegamąjį ,susikroviau lagaminą , parašiau raštelį „ Atleisk , bet man reikėjo šeimos , man reikėjo TAVĘS . Atleisk , dėl šou , neturiu jėgų tave matyti .“ , o šalia raštelio padėjau žiedą kurį jis man padovanojo .
Išsikviečiau taksi , ir nurodžiau mamos buto adresą .
Nuvažiavusi ,taksi vairuotojo paprašiau palaukti 5minutes .
Paskambinau į duris , jas atidarė brolis . O kaip jis apsidžiaugė , ėmė šaukti „ Mama , mama , Jukari sugrįžo .“ .
Iš antro aukšto nulipo mama , ji pabučiavo į skruostą mažąjį padaužą ir liepė eit miegoti , nes turės pasidžiaugti mano sugrįžimu marias laiko .
Kai tik broliukas užlipo į antrą aukštą , mama įsikvietė mane į vidų ir uždarė laukujes duris . Kalbėjomės virtuvėje ji net klausytis nenorėjo , ką aš sakau , o kai pasakiau ,kad grįžau namo nes mane įskaudino , nes buvau įsimylėjusi , ji man tėškė antausį . Ir dėbtelėjo :
- Rytoj eisi , kaip niekur nieko į mokyklą , visiems sakysi , kad buvai išvykusi pas senelę į Niujorką . Ar supratai ? O dabar marš miegoti ,nes nenoriu kol kas tavęs akyse matyti .
Pirmoji diena mokykloje buvo tiesiog siaubinga .
Mokytojai apsimetė , kad patikėjo pasaka apie senelė . O mokiniai , net nesistengė apsimesti visi klausinėjo , ir vis kaišiojo žurnalus su mano nuotraukomis . Bet skaudžiausia buvo matyti nuotraukas su Džordžu . Ir neatsiliepinėti į Temari skambučius .
Slinko dienos nei truputėlio , ir nei per vieną pamoką negirdėdavau ,ką kalba mokytojai . Vis galvodavau , apie juos , o ypatingai ilgėjausi Džordžo . Baisiai norėjosi jausti jam neapykantą , bet pernelyg stipriai jį mylėjau .
Kitą savaitę visas šurmulys buvo nurimęs ir į mane nieks nebekreipė dėmesio .
Buvo trečiadienis . Tą dieną buvo labai silpna .Buvau labai išsekusi . Todėl išėjau namo dar nepasibaigus pamokoms . Prie vartų stovėjo auksinis Mustangas , niekur nebūčiau jo sumaišiusi , tai buvo Džordžo automobilis . Pasileidau bėgti link jo .
Pribėgusi stabtelėjau , ir susimąsčiau ar verta Džordžą žadinti , nes snaudė , tikriausiai laukė manęs ir užsnūdo saulės atokaitoje .
Ne jo užkalbinti aš neišdrįsau . Tiesiog atsirėmiau prie atviro lango ir pravirkau , o po to ....
.... nežinau atsibudau ligoninės palatoje .
Džordžas pasilenkė arčiau manęs pasižiūrėjo , kaip pirmą kart matydamas ir pakvietė sesutę, o pats išėjo į automobilį , pasakęs , jog manęs ten palauks .
Kai atėjo sesutė paklausiau :
- Atsiprašau , bet ką aš čia veikiu ?
- Tas vaikinas jus atvežė , baisiai persigandęs , sakė jog netekote sąmonės tiesiog jam ant rankų .
- Aišku , tai vis dėl tos rutinos .
- Man galite nemeluoti . Aš ir daktarė jau žinome , kad jus nėščia . Tik ar jūs pati tai žinojote ?
- Numaniau , buvau beveik įsitikinusi , bet vis pritrūkdavau ryžto pasitikrinti . O pagal menstruacijas negalėjau nieko spręsti , nes jos man niekada nebūdavo pastovios , tai dingdavo , tai vėl atsirasdavo .
- Na tai nieko blogo . O nėštumas tu turėtum kuo greičiau su vaikelio tėvu nuspręsti ką darysite . Ar tikrai nori tokio amžiaus vaikelio ?.. Na va puiku , jau apsirengei , eime palydėsiu iki automobilio .
- Ačiū , nereikia . Pati nueisiu . O šio mažylio tėvas niekada nesužinos , bet aš jį turėsiu . Viso gero .
Kai įsėdau į automobilį Džordžas paklausė kas man yra , apsimečiau kad negirdžiu , ir nieko nesakydama važiavau toliau .
Džordžas sustojo pora kilometrų iki būstinės . Ir perlipęs savo neišmatuojamą išdidumą , ėmė atsiprašinėti dėl Kaori . Prašė jam atleisti , ir maldaujamai žiūrėdamas vėl užmovė žiedą su drugeliu .
Ką aš begalėjau sakyti , juk taip jį mylėjau , visas per tą laiką susikaupęs pyktis išblėso ir peraugo į dar didesnę meilę . Kažkuri dalis nekentė manęs už tai ,kad tada atleidau Džordžui . Bet vietoj sudegusių sparnų man išaugo nauji .
Kai susitaikėme žinoma nuvažiavome į būstinę pranešti džiugios žinios ,kad aš grįžau .
Praėjo kelios dienos po to kai aš grįžau ir susitaikiau su Džordžu . Vėl gyvenau pas jį . Su mama visiškai nutraukiau ryšį . Tik dabar jos nei truputėlio nebesiilgėjau .
Dabar Džordžas , buvo lyg ir priklausomas nuo manęs , o aš negalėjau nuspręsti ką daryti su kūdikio žinia. Vis dėl to nusprendžiau jam nesakyti , bent jau kol kas .
Vos kelios dienos iki išsvajotojo šou .
Tą vakarą Džordžas siuvo paskutiniuosius raštus suknelei kurią aš dėvėsiu per pasirodymą . Todėl pasinaudojusi proga , kad bare jo nėra papasakojau apie nėštumą Izabelai . Ji patarė taip pat palaukti ir Džordžui kol kas nieko nesakyti .
Bet man reikėjo paramos , todėl pasikviečiau visus į vieną vietą :
- Ateikite čia ir paklausykite . Aš turėsiu mažylį .
Ajašis ir Temari tarsi būtų negerai išgirdę vienu balsu perklausė :
- Mažylį ???
- O ar Džordžui pasakei ?- vis dar nustebusi paklausė Temari .
Už mane atsakė Izabela .
- Ne ji nori pasižiūrėti , kaip viskas klostysis toliau , po šou .
- Bet juk tai nuostabu , kaip galima to stebuklėlio atsisakyti . – klausiamai į mane žiūrėjo Temari .
Iš tikro tada pamaniau , kaip būtų galima atsisakyti naujos gyvybės , bet nusprendžiau nerizikuoti , ir Džordžui kol kas nieko nesakyti .
Gruodžio 1 diena . Pilvukas dar beveik nesimato . Vos ,visai nežymiai . Mudvi su Temari visiem pasakėm ,kad tai nuo ledų per didelio kiekio , o Džordžui pasakiau , kad kadangi aš modelis teks pradėti laikytis dietos .
Temari padėjo man apsirengti suknelę Ji buvo ....
.... ji buvo angelo širdis , skaisčiai raudona , su daugybe dar raudonesnių gyvų rožių . Mano plaukus taip pat papuošė raudonomis rožėmis .
Ir štai nuo podiumo grįžo paskutinioji mergina , mano eilė eiti . Visa lyg apmiriau ... Džordžas prigludo prie mano skruosto ir pašnibždėjo :
- Skrisk , mano angele .
Ir koja žengė žingsnį link podiumo , truputi stabtelėjau išvydusi didelę minią žmonių plojančių man . Tačiau greitai suplasnojau Džordžo man įkvėptais sparnais , ir nuskriejau podiumu .
Kai grįžau į užkūlusius viskas atrodė taip netikra .
Visą vakarą teko tampytis po foto studijas ir fotografuotis kartu su Džordžu . O kita dieną jau ant kiekvieno žurnalo viršelio puikavosi mudviejų nuotraukos . Straipsniuose buvo rašoma , kad du nauji paukščiai pakilo , ir dar nežada greitai nusileisti .
Taip, tačiau man teko greitai nusileisti . O Džordžas po savaitės man pranešė , jog gavo kvietimą baigti studijas Milane , madų sostinėje .
Aš labai kentėjau ,bet nieko nesakiau . Tiesiog leidau jam išeiti .
Niekada nepamiršiu kai vakare iš kažkur grįžęs , jis pravėrė miegamojo duris . Ir paklausė :
- Miegi ?
Aš atsimerkiau ir atsisukau į jį .
- Aš šiandien ryte gavau pasiūlymą baigti studijas Milane .... Sutikau ... :- vis su pauzėmis kalbėjo jis .
- Mano lėktuvas pakyla po valandos . Atleisk , man už viską . Turiu eiti .
Staigiai pašokau iš lovos , tačiau nusiraminau ir nieko nepasakiusi padaviau jam žiedą .
- Jei tavęs nebus čia , man sparnų nebereikės , pasiimk jį sau . – kalbėjau aš drebančiu balsu .
O jis atkišo žiedą man atgalios ir užmovė .
- Angelas be sparnų , būtų jau nebe angelas .
- Laimingos kelionės ... – ištariau prieš užverdama meiliai širdies duris .
Džordžas atsigręžė ir paklausė , tokiu apgailestavimo kupinu balsu .
- Ar galiu , paskutinį kartą tave pabučiuoti ? – ir ištiesė man ranką .
Tačiau aš buvau taip stipriai įskaudinta , kad nebegalėjau sutikti . Pasakiau :
- Mano širdis ir lūpos priklauso angelui , o dabar priešais mane stovi demonas .
Ir nelaukusi kol jis ką nors atsakys užtrenkiau duris . Sukniūbau , prie pat durų , nebeįstengiau niekur pajudėti . Visą naktį praverkiau , vis prisimindama jo žodžius „mano lėktuvas pakyla po valandos“ , „atleisk“ . Ir vis pykau ant savęs , kad atstūmiau jį paskutinįjį kartą .
Ryte paskambinau Temari ir viską papasakojau .
Ji man padėjo pertvarkyti namus , kad liktų kuo mažiau prisiminimų apie Džordžą . Tą kambarį kur kabėdavo visos jo suknelės galima sakyti sunaikinau .
Dabar ten tebėra vienas veidrodis , dvi suknelės , raudona kuria žengiau pirmą kartą podiumu ir ta balta kuri pakerėjo Džordžą . Ir žinoma pats svarbiausias man daiktas, žiedas , mano sparnai .
Temari labai man padėjo , o Izabelai dar ilgai nedrįsau pažvelgti į akis .
Be to privalėjau nusiraminti , nes žinojau kad kenkiu tau .
Jau spėjus visam tam šurmuliui nurimti , ir beveik sugrįžti į senąsias vėžias gymiai tu . Viskas vėl virto tikru pragaru negalėdavau negalvoti apie Džordžą žiūrėdama į tavo akutes . Po poros metų labai tave įsimylėjau . Ir dabar be galo myliu .
Jau praėjo 15 metų . Pasakoju visa tai tau todėl nes bijau . Bijau , nes Džordžas jau treji metai kaip sugrįžęs į Japoniją . O pagal žiniasklaidos teigimą , jis jau mėnuo kaip persikraustė į šį miestą . Bijau , kad jei pamatysiu jį vėl jausmai atgims , nors jie dar nėra mirę , tiesiog palaidoti gyvi .
Bijau , kad kada gali jį susitikti , ir užkalbinti , arba atvirkščiai . Ir pastebėti kokie judu panašūs .
Ir nežinau ar viską supratai , bet turi pilną teisią manęs nekęsti .
- Bet mamyte , juk tai tokia nuostabi meilė ,meilė kuri turėjo sparnus . Neturiu už ką tavęs nekęsti.
- Bet , Laura ...
- Bet nieko . tiesiog labai tau ačiū , kad atskleidei tą šydą kurį visą gyvenimą turėjai nešioti viena širdyje , dabar aš tau padėsiu , ir bus lengviau . Tik vis dėl to vienas bet ne ,nors ne vienas ...
- Na, netrikdyk manęs , sakyk , kas per bet .
- Nors ir žinau , kad tau labai skaudu bet norėčiau pamatyti visas tas nuotraukas iš tų laikų , visus žurnalus , o ypatingai tuos kur tu ir Džordžas , nors ne tėtis . Labai noriu pamatyti tas sukneles . Bet Labiausiai trokštu išvysti tą žiedą .
- Mieloji , man labai sunku , bet tebūnie . Viską parodysiu vakare , o dabar prašau stipriai mane apkabink . Myliu tave ...


 
 2008m. Lapkričio 9d. 00:46

 2008 m. lapkričio 18 d.
 2008 m. lapkričio 18 d.
 2008 m. lapkričio 18 d.

Geriausia kūryba

Naujausia kūryba

Kūryba RSS

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Right Said Fred Right Said Fred
7,1

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
21:18 - Silentist
tai Luktelk ar Lukterėk?
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
20:19 - Silentist
Richardo Tandy (ELO) klaviatūrų paletė buvo svarbi grupės garso sudedamoji dalis, ypač albumuose „A New World Record“, „Out of the Blue“, „Discovery“ ir „Time“.
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
20:54 - Silentist
Nebalsuoju ltpoptop jeigu daug daininkiu gali persivadinti AS NORIU BUTI ADELE, tia geriau nueinu pas Adele ir prabalsuoju
19:22 - einaras13
Tai 10 balų sistema daug universalesnė nei 5. Be to, jau dabar aktyvumas yra mažokas, grįžus prie penkiabalės sistemos bus labai daug dainų, kurios gauna nulį. Iškritimas bus randomizuotas, o ne žmonių apspręstas.
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 444
  Iš viso užsiregistravę: 73360
  Naujausias narys: ozmrosalin
  Šiandien apsilankė: 55713